Hjemmelagde spinat- og rødbetpølser, stekt potet og løk, sennepskrem
Foto: Delicatessen

Hjemmelagde spinat- og rødbetpølser, stekt potet og løk, sennepskrem

Det er faktisk veldig enkelt å lage sine egne pølser som disse deilige du får oppskriften på her. Dessuten mange gode råd på veien.

Fremgangsmåte

  1. Spinatpølse:
    Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn spinaten og avkjøl.
  2. Kvern kjøttet grovt og bland sammen. ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
  3. Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
  4. Rødbetpølse:
    Rødbetene bakes i ovnen under grovt salt på 180 grader til du kan stikke en kniv lett gjennom. skrelles og kuttes i bitter.
  5. Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn rødbet terninger og avkjøl. K
  6. Kvern alt sammen grovt og ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
  7. Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
  8. Tips:
    Bruk gjerne kjøtt av typen skinkebiff til disse pølsene som da blir magre. Om du ønsker mer fett, velg ferdig kvernet kjøttdeig av svin.
  9. Stekt potet og løk:
    Ovnsstek amandinepotetene i ovnen i skiver sammen med salt, pepper og olivenolje. kutt løk i terninger og stek i olivenolje.
  10. Ha i timian og stek til gylden farge. Ha opp i potetene og stek videre. Bruk en stekespade til å hakke opp i mindre biter. s
  11. Smakes til med salt og pepper. 
  12. Sennepskrem:
    Bland alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.

Slik lager du perfekte pølser

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Tilbehør til pølsene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Delicatessen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her