Hjemmelaget pasta
Foto: Astrid Hals

Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta er ingen tryllekunst. Vi viser deg hvordan, og da forstår også hvorfor det smaker så mye bedre.

Fremgangsmåte

Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet.

Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje.

Bland ingrediensene sammen med en gaffel. Deretter knar du deigen godt til den blir sammenhengende og smidig. Bruk hendene.

Sett deigen til side, og la den hvile ca. 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.

Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca. 1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse.

Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
 
Tips:
I Italia bruker de et hvetemel som er malt ekstra fint (Tipo 00), men det går fint an å lage pasta med vanlig hvetemel.
 
For at ikke pastaen skal klistre seg sammen igjen etter at du har kuttet den opp og skal lagre den sammen, kan du strø på litt fin polentamel.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen

Denne vinen som kommer i et lite antall til Norge, er rett og slett sublim til akkurat denne fantastiske råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bedre søndagsmiddag enn dette finnes knapt
Dagens rett
Fylt utbenet lammestek

Bedre søndagsmiddag enn dette finnes knapt

Det er noe helt eget med en lammestek, og her er den fylt med godsaker og fulgt av en fyldig saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gi kveite et lite smakskick med denne oppskriften
Dagens rett
Grillet eller stekt kveite med salsa og majonessaus

Gi kveite et lite smakskick med denne oppskriften

En salsa som riktignok ikke er sterk, men frisk, løfter den gode kveitesmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp

Sikre deg noen flasker når den blir tilgjengelig i et begrenset antall onsdag morgen kl 8.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Lavalkoholdrinker er ikke noe nytt - bare sjekk ut denne klassikeren
Ukens drink
Bamboo drinkoppskrift

Lavalkoholdrinker er ikke noe nytt - bare sjekk ut denne klassikeren

Denne drinken ble første gang omtalt i 1886 og er mer trendy enn noen gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her