Hummer med spinat, asparges og kremet saus
Foto: rudisill

Hummer med spinat, asparges og kremet saus

Dette er en uvanlig, men enkel, hummerrett som vekker beundring i sin spennende presentasjon.

Fremgangsmåte

  1. Kok hummerne i ca ti minutter i saltet kokende vann sammen med dill eller dillfrø. Vannet skal dekke hummerne godt. Obs: kok ikke for lenge.
  2. Skjær medaljonger av stjerten med skallet på. Knekk klørne.
  3. Saus: Kok opp hummerkraft og kremfløte. Kok inn til den tykner.
  4. Kok biter av zucchini og asparges. Fres fersk spinat i smør.
  5. Arranger hummerne på tallerken, legg opp zucchini, spinat og asparges. Garner med finskåret gressløk.

Tips: Til sausen benyttes hummer- eller skalldyrkraft som kokes etter en klassisk oppskrift. Men det går også bra med ferdig hummerkraft, som finnes ferdige i velassorterte forretninger. Selvfølgelig kan du også kjøpe ferdigkokt hummer.

Flere retter med hummer finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her