Sjekk at ribbeina er saget over eller få slakteren til å gjøre det for deg.
Kjøper du fryst ribbe er det lettest å rute svoren mens ribba fremdeles er halvfrossen. Tin ribba i kjøleskapet, da får du minst væsketap.
Svoren rutes med en skarp og spiss kniv ca ½ cm ned i spekket. Prøv å få rutene parallelt med ribbeina, da blir det lettere å skjære opp senere.
Krydre ribba godt, målene over er et utgangspunkt, noen ønsker mer, andre mindre. Ribba bør helst krydres et par dager før den stekes.
Hell 2-3 dl vann i pannen og dekk med aluminiumsfolie. Sett ribba i ovnen og la den steke i ca 30-45 minutter.
Fjern folien og skru ned ovnen til 200 grader og stek videre ca. 1½ time. Sjekk vannet innimellom, og fyll eventuelt på med vann om nødvendig.
Ribba vil vanligvis få sprø svor av seg selv. Skulle ikke dette være tilfellet kan du sette ribba øverst i ovn under grillen eller maks overvarme. Dekk til områder med sprø svor med aluminiumsfolie, så de ikke blir brent.
Ta ribba ut av ovnen og la den hvile på et lunt sted i minimum 30-45 minutter er enda bedre. Da vil væsketapet bli mindre når du skjærer opp.
Hell stekesjyen og fettet fra ribba over i en liten kjele og server den som stekesjy.
Serveres med surkål , rødkål , medisterkaker og gode poteter.
Oppskrift på sousvidestekt ribbe
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig