Krabbelasagne
Foto: Kim Holthe

Krabbelasagne

Krabbe og lasagne passer det sammen? Det gjør det avgjort og vi kan love deg at det smaker himmelsk.

Fremgangsmåte

  1. Ta krabbekjøttet ut av skjellene. Tin spinaten og klem ut så mye væske som mulig. Bland spinat og krabbekjøtt.
  2. Sett stekeovnen på 170 grader.
  3. Fres løken myk i olje, avkjøl og bland den med krabbe og spinat.
  4. Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk. (Bechamel: smelt smøret, tilsett melet og spe med melken.)
  5. Det er viktig at sausen er tykk da tomatene avgir væske under stekingen. La sausen koke minst 5 minutter.
  6. Bland sausen med krabbe, spinat og løk. Smak til med salt og pepper.
  7. Velg en form som passer til tre lag med lasagneplater. Smør formen godt med smør og legg et lag lasagneplater i bunnen, dekk med 1/3 av krabbesausen og 1/3 av tomatskivene.
  8. Legg på neste lag med lasagneplater deretter en ny tredel av krabbeblanding og tomat før du dekker med lasagneplater.
  9. Fordel til slutt den siste tredelen av saus og tomater på toppen.
  10. Stek lasagnen midt i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter til den er gjennomstekt og rykende varm.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 154.90 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her