Krabbelasagne
Foto: Kim Holthe

Krabbelasagne

Krabbe og lasagne passer det sammen? Det gjør det avgjort og vi kan love deg at det smaker himmelsk. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Ta krabbekjøttet ut av skjellene. Tin spinaten og klem ut så mye væske som mulig. Bland spinat og krabbekjøtt.

Sett stekeovnen på 170 grader.

Fres løken myk i olje, avkjøl og bland den med krabbe og spinat.

Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk. (Bechamel: smelt smøret, tilsett melet og spe med melken.)

Det er viktig at sausen er tykk da tomatene avgir væske under stekingen. La sausen koke minst 5 minutter.

Bland sausen med krabbe, spinat og løk. Smak til med salt og pepper.

Velg en form som passer til tre lag med lasagneplater. Smør formen godt med smør og legg et lag lasagneplater i bunnen, dekk med 1/3 av krabbesausen og 1/3 av tomatskivene.

Legg på neste lag med lasagneplater deretter en ny tredel av krabbeblanding og tomat før du dekker med lasagneplater.

Fordel til slutt den siste tredelen av saus og tomater på toppen.

Stek lasagnen midt i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter til den er gjennomstekt og rykende varm.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 134.90 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil
Dagens rett
Paprikasuppe

Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil

Paprika kommer ikke bare i mange farger og former, men også mange styrker. Hvilken velger du selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs
+
Ukens vin

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs

Det er fortellingen Alice in Wonderland som Dirk Niepoort er veldig fascinert av, som har inspirert til navnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 16. februar i Bodø

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø

Det nye året gir nye muligheter til å kose seg, og hva er bedre enn å gjøre det med en herlig smaksmeny fra Larsen Mat & Vinbar kombinert med elegante viner fra selveste Moulin Aux Moines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser
Dagens rett
Sufflé med laks

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser

Luftig og lett som få retter, men vær oppmerksom når du tilbereder dagens rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du få med deg: En tidsreise av årganger med vinhuset som kan skryte av 50 år på Vinmonopolet
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 7. mars i Oslo

Dette må du få med deg: En tidsreise av årganger med vinhuset som kan skryte av 50 år på Vinmonopolet

I år feirer Vinmonopolet 100 år, og i hele 50 av disse har vinhuset Château Coufran vært å finne i hyllene. Denne kvelden får du smake på vinene som har gjort dette mulig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning

På kalde kvelder, hva er bedre enn en varm gryte og et glass vin? Med denne komboen får du brukt absolutt hele kyllingen og smakt på druen aligoté. Druen fra Burgund som ikke bare sitter på sidebenken lenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her