Kyllingspyd med cæsarsalat
Foto: Matprat/Alf Börjesson

Kyllingspyd med cæsarsalat

Lag grillspyd av kylling og kombiner det med Cæsarsalat. Det løfter retten noen ekstra hakk.

Fremgangsmåte

  1. Kyllingen:
    Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene til grillsausen.
  2. La det koke litt inn til en kraftig saus.
  3. Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte supermarkeder eller asiatiske dagligvareforretninger.
  4. Skjær kyllingfiletene i biter og træ dem inn på grillspyd. Pensle med litt av hoi-sin-sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i sausen før du griller eller steker dem.
  5. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.
  6. Cæsarsalat:
    Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en food-processor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.
  7. Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
  8. Server kyllingspydene med cæsarsalat og gjerne ristet brød med hvitløkpasta.
  9. Hvitløkspasta:
    Sett ovnen på 225 grader.
  10. Legg hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister.
  11. Bak i ovn i ca 15 minutter eller til hvitløkfeddene kjennes myke.
  12. Skjær et snitt i hvitløkfeddene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.

Kylling er godt på grillen

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her