Lammelår med ratatouille og couscous
Foto: javgutierrez

Lammelår med ratatouille og couscous

Du må prøve denne retten med lammelår. Det skal selvfølgelig på grillen. Vi gir deg også oppskriften på ratatouille og hvordan du skal tilberede couscous.

Fremgangsmåte

Skjær den nederste delen av lammelåret, slik at det passer til grillen (eller få slakteren til å gjøre det). Sett lammelåret på spydet til rotisseriet og fest det med de to gaflene. Krydre låret med salt og pepper.

Bland det smeltede smøret med ramsløk og sitronsaft. Sett marinaden kjølig til du skal pensle lammelåret under grillingen.

Ratatouille:
Skyll grønnsakene, del paprikaen og fjern deretter kjernehuset. Skjær paprikaen, squashen og auberginen i like tykke skiver. Skrell løkene og skjær dem i rustikke båter. Pensle dem med olivenolje og dryss med salt og pepper. Skyll krydderurtene, og finhakk dem.

Couscous:
Kok opp vannet til couscousen. Hell det over couscousen, og la det trekke i omtrent 15 minutter. La det gjerne avkjøles. Bland couscousen med mynte.

Skyll sitronen og skjær den i båter. Når maten skal serveres, anrettes den med sitronbåter.

Nå er alt klart til å grilles:
Gjør grillen klar til indirekte varme. Hvis du bruker en kullgrill, bruker du det som tilsvarer omtrent tre fjerdedels grillstarter med klargjorte briketter.

Sett spydet med lammelåret i rotisserimotoren på grillen, og slå på motoren. Grill nå lammelåret under lokk i omtrent to timer. Du pensler låret hvert tiende minutt med ramsløksmøret.

Deretter tilbereder du ratatouillen. Grill alle grønnsakene på grillristen ved direkte varme. La dem grille til de er møre. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Mål kjøttets kjernetemperatur løpende med et steketermometer. Når det viser 60 grader tar du lammelåret av grillen og lar det hvile i 15 minutter før servering. 5. Tilsett persille og mynte i ratatouillen, like før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med ratatouillen og couscousen. Du kan også velge å blande ratatouillen og couscousen sammen og få en couscous-salat.

Oppskrifter med lam på grillen

Mange herlige oppskrifter med lam

Gode tips om grilling

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her