Lasagne med linser
Foto: tovfla

Lasagne med linser

Lag en deilig lasagne med linser. Her er oppskriften med ingredienser som setter fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg lasagneplatene i vann mens du lager de to sausene. 
  2. Hell linsene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.
  3. Tomat- og linsesaus:
    Varm olje i en panne. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett en skvett hvitvin eller vann sammen med peperoncini/chili og kok inn. Tilsett tomatene og oregano og la surre med en stund. Tilsett så linsene og la surre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Ostesaus:
    Smelt smør i en kjele. Rør inn melet. Spe med melk under stadig omrøring. La småkoke i minst 5 minutter.
  4. Tilsett muskatnøtt og matfløte og la småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og rør inn revet ost.

    Smør en ildfast form. Legg et lag lasagneplater i bunnen. Fordel en tredel av tomatsausen og en tredel av ostesausen oppå. Gjenta to ganger.
  5. Dryss revet ost på toppen. 

    Dekk med alu-folie og stek ved 180 grader i 20 minutter.
  6. Ta av folien og stek videre i 15-20 minutter til gyllen overflate.

Prøv en av våre oppskrifter på lasagne

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her