Løksuppe som i Provence
Foto: Astrid Hals

Løksuppe som i Provence

Dersom du er tilhenger av å lage noe lettvint, og tilbringe mest tid i sofaen, anbefaler vi fransk løksuppe med røtter i Provence. Enkelt å lage og smaker kjempegodt.

Fremgangsmåte

Surr løken i smør til den er blank og myk. Dryss over mel og rør godt. Tilsett vin, vann, buljong og krydder. Kok alt opp under lokk ved svak varme 15-20 minutter. Smak suppen til og ha eventuelt i mer vin.

Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler/tallerkner.

Rist brødskivene i brødrister eller ovn og legg dem på toppen av hver suppeskål. Strø på revet ost og gratiner i ovnen til osten har smeltet.

I stekeovnen ved 250 grader, til osten har smeltet.

Flere deilige supper finner du her

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 36 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen