Luksus fiskefrikassé
Foto: Eva Brænd

Luksus fiskefrikassé

Tradisjonsretter har kommet til heder og verdighet igjen. By på en nydelig fiskefrikassé til middag. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Start med grønnsakene. Kok opp vannet, tilsett salt og kok grønsakene enkeltvis til de er møre. Ta dem opp, spyl dem i kaldt vann og la dem renne godt av.
  2. Lag hvit saus ved å smelte smøret, rør inn mel og la det fres i 1--2 minutter.
  3. Spe med grønnsakvann til en glatt saus, spe i melk eller fløte og la sausen småsurre i 5--10 minutter. Varm grønnsakene i sausen. Rør inn persille eller annet grønt.
  4. Kok opp vann uten salt, legg i fisken og la den trekke, uten å koke, i 4--5 minutter.

Anrett grønnsaker og saus i et dypt fat og legg fisken på toppen.

Tips: Bruk røykt torsk, blåkveite eller kolje til denne retten. Hvis du ikke får tak i nypoteter kan du bruke Gulløye, mandel eller småpoteter. Du kan gjerne også bruke andre fiskesorter til frikasseen.

Her finner du svært mange veldig gode oppskrifter med fisk

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her