Marinert laks på blåbærpure med litchi- og kirsebærsalsa
Foto: Charmaine Cheung

Marinert laks på blåbærpure med litchi- og kirsebærsalsa

Det er mye du kan bruke blåbær til. Du kan lage en blåbærpure med litchi- og kirsebærsalsa og ha til den marineterte laksen. Gir nye høyder for den deilige fisken.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle og bland godt sammen, smak til med salt og pepper. Ha marinaden over laksefileten og gni den godt inn. La laksen ligge i marinaden i kjøleskapet over natten.

Varm en stekepanne til den er glovarm og stek laksefileten på alle sider slik at den får en fin stekeflate, men fremdeles er rå i midten.

La laksen hvile litt før du skjærer den opp og serverer med salsa og pureen.
 
Blåbærpure:
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og bland til glatt konsistens - smak til med sukker, salt og pepper og hold kaldt til bruk.
 
Litchi- og kirsebærsalsa:
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. La stå kjølig frem til bruk.
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. Friskpakket opppdrettslaks er derimot trygg, siden de farlige parasittene er så å si fraværende i oppdrettslaks. Men om du vil være 100 prosent sikker, bør du fryse også denne før du serverer den rå.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her