- Fres lĂžk, purre og selleri i smĂžr/olje i en kjele til de mykner.
- Tilsett blÄskjellene.
- Bruk sterk varme, da gÄr det raskt. Sett pÄ lokk.
- Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
- Damp videre 1-2 minutter til skjellene har Äpnet seg.
- Ta ut skjellene og hold dem varme.
- Kast skjell som evt. ikke har Äpnet seg etter damping.
- Tilsett hvitvin og finhakket hvitlÞk i gryta. Kok opp og la smÄkoke i 5-8 minutter.
- Ha sausen i et sausenebb og server ved siden av blÄskjellene og loffskiver med hvitlÞkssmÞr.
Tips:
Oppbevar skjellene kjÞlig og mÞrkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du sÄ legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.