Hvis tungen er lettsaltet, må den vannes ut på forhånd. Gjerne over natten.
Legg alt i en kjele og fyll opp med vann til tungen er godt dekket. Kok opp og skum av. Skru ned varmen og la trekke under lokk i 1-1½ time.
Tungen er kokt når skinnet lett lar seg fjerne. Ta kjelen av varmen og la tungen avkjøles i kraften. Du kan godt oppbevare tungen i kraften inntil et døgn før du bruker den. Det som måtte blir til overs kan du fryse.
Når tungen er passe kald fjernes skinnet samt eventuelle fett- og hinnerester.
Skjær i jevne skiver ca 1 cm tykke. Stek på sterk varme i grillpanne eller på grillen til tungen er pent brune på begge sider.
Bland i parmesanen og juster eventuelt konsistens med mer olje.
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær tomatene i 5 millimeter tykke skiver. Legg poteter og tomater på taksteinvis i en ildfast form. Dryss over hvitløk, olje, salt og pepper.
Stek i ovn ved 200 grader i 30 minutter.
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev