Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter
Foto: Alf Börjesson

Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter

Denne retten kan du by hvem som helst på. Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter blir en slager på middagsbordet

Fremgangsmåte

  1. Kveite: Del fileten i fire jevnstore stykker og la dem trekke i saltlake i 6-8 min avhengig av tykkelse
  2. Risotto:
    Fres sjalottløk i olje til den er blank, men ikke brun. Tilsett ris og rør om så riskornene blir blanke av olje.
  3. Hell på hvitvin og la den koke helt inn. Spe med kyllingkraft, én øse om gangen, og la kraften koke inn før neste øse helles på.
  4. Rør inn smør når risen er mør, men fortsatt har en liten hard kjerne. Smak til med salt og pepper og hold risottoen varm.
  5. Skorsonerrøttene:
    Skrell røttene og legg dem etter hvert i kaldt vann så de ikke blir mørke. Del dem i passe stykker og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
  6. Ta røttene opp, tørk dem og brun dem i grillpanne eller stekepanne penslet med olje.
  7. Anretning:
    Snitt et lite kryss i bunnen av tomatene og bak dem ved 200 grader i ca 8 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du flår dem, deler dem i båter og tar ut innmaten.
  8. Ta fisken opp av saltlaken, tørk den og bak den midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt

Legg opp fisken på varme tallerkener med tomatbåter over og risotto og skorsonerrøtter til.

Tips: Skorsonerrot er en fin grønnsak som ikke alltid er lett å få tak i. Bruk da persillerot eller tynne gulrøtter som et godt alternativ.

Lekre kveiteretter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.
Ukens kake

Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.

En slik kringle vekker begeistring hos alle. Enten det er hjemme, på jobben eller juleavslutningen. Dessuten er den en perfekt førjulsgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utvid ditt repertoar: Rakefisk kan fint brukes til wraps
Dagens rett

Utvid ditt repertoar: Rakefisk kan fint brukes til wraps

Rakefisken er like høyt elsket som den er forhatt. At den er en av våre mest kostbare matskatter, er hevet over enhver tvil. Derfor må den smakes på, og en måte å overbevise på er å servere den som wraps.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

And på julaften - planlegg drikkefølget nå: Dette drikker du til and
Tester

And på julaften - planlegg drikkefølget nå: Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her