Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Tørk tomatene i ovn på 100 grader i 30 minutter med salt, litt sukker og pepper.
Øk ovnstemperaturen til 150 grader.
Stek baconet i panne med oljen. Ta ut baconet og tørk det på papir.
Krydre og stek kveita på begge sider i pannen til den blir gyllen. Legg over i en ildfast form.
Rens steinsoppen, del den i biter og stek lett i pannen.
Tilsett grønnsakene, soppen, timian og smør i formen med fisken. Bak dette i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.
Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft. Bak det ferdig i ca. 5 minutter til kveita har en kjernetemperatur ca. 45 grader.
La fisken hvile ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød
Her finner du mange oppskrifter med kveite
De beste oppskriftene med steinsopp
Her finner du Matportalens beskrivelse av åtte sikre matsopper
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig