Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig
Foto: Mari Svenningsen

Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig

Her har du en vri på den vanlige spagetti med kjøttsaus slik at den minner mer om lasagne. Følg bare den enkle oppskriften og alle rundt bordet vil takke deg.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Kjøttsaus:
Stek karbonadedeigen i litt smør over sterk varme til den er godt brunet.

Ha smør i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk.

Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen.

La det hele surre ved svak varme under lok i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.

Les mer om den ekte bolognese her

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. La dette surre noen minutter på svak varme uten at det tar farge, og spe så med varm melk under stadig omrøring.
 

La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. Tilsett den revete osten og la den smelte inn i sausen under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Ta sausen av platen og la den avkjøles litt før du tilsett lettpiskede eggeplommer.

Spagettien:
Kok spagettien "al dente" (den skal være litt hard i midten da den skal bakes i ovn etterpå) i en stor kjele fosskokende godt saltet vann.

Hell over i et dørslag og skyll i kaldt rennende vann til den er avkjølt. Bland inn lettpiskede eggehviter.

Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen.

Fordel til slutt ostesausen på toppen og dryss over strøkavring. Stek retten i 40 minutter.

Serveres gjerne med en grønn salat og dressing.

Tips: Her kan du gjerne bruke fullkornspasta av den formen du liker best.

 

Se Aperitifs store pastaguide her

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her