Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig
Foto: Mari Svenningsen

Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig

Her har du en vri på den vanlige spagetti med kjøttsaus slik at den minner mer om lasagne. Følg bare den enkle oppskriften og alle rundt bordet vil takke deg.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Kjøttsaus:
Stek karbonadedeigen i litt smør over sterk varme til den er godt brunet.

Ha smør i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk.

Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen.

La det hele surre ved svak varme under lok i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.

Les mer om den ekte bolognese her

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. La dette surre noen minutter på svak varme uten at det tar farge, og spe så med varm melk under stadig omrøring.
 

La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. Tilsett den revete osten og la den smelte inn i sausen under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Ta sausen av platen og la den avkjøles litt før du tilsett lettpiskede eggeplommer.

Spagettien:
Kok spagettien "al dente" (den skal være litt hard i midten da den skal bakes i ovn etterpå) i en stor kjele fosskokende godt saltet vann.

Hell over i et dørslag og skyll i kaldt rennende vann til den er avkjølt. Bland inn lettpiskede eggehviter.

Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen.

Fordel til slutt ostesausen på toppen og dryss over strøkavring. Stek retten i 40 minutter.

Serveres gjerne med en grønn salat og dressing.

Tips: Her kan du gjerne bruke fullkornspasta av den formen du liker best.

 

Se Aperitifs store pastaguide her

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her