Pasta al Limone
Apèritif

Pasta al Limone

Med en håndfull ingredienser og 15 minutter til rådighet lager du en av Italias aller beste pastaretter

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i godt saltet, kokende vann til den ikke helt er ferdig, ca 5 minutter.
  2. I mellomtiden har du kremfløte og sitronskall (legg av litt til pynt)  i en stor gryte over medium varme til det småkoker, ca 2 minutter.
  3. Skru ned varmen til lav, og rør inn en og en spiseskje med smør til sausen er tykk og kremet. Ikke tilsettet for mye smør av gangen, da kan sausen sprekke. Ha gryten av varmen.
  4. Rett før pastaen er ferdig, ha av 400 ml av pastavannet. Rør 200ml av pastavannet forsiktig inn i fløte- og sitronblandingen, og ha tilbake over medium varme.
  5. Ha så pastaen i sausen og rør godt sammen. Tilsett parmesan litt etter litt til osten er helt smeltet og sausen er kremet, ca 3 minutter.
  6. Ser sausen litt tørr ut, tilsett mer pastavann. Rør inn 2-3 ss med ferskpresset sitronsaft. Smak til med mer salt.
  7. Fordel pastaen i små boller og topp med nykvernet pepper, revet sitronskall og revne basilikumblader.

Her finner du flere deilige pastaretter

Alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her