Pasta al Limone
Apèritif

Pasta al Limone

Med en håndfull ingredienser og 15 minutter til rådighet lager du en av Italias aller beste pastaretter

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i godt saltet, kokende vann til den ikke helt er ferdig, ca 5 minutter.
  2. I mellomtiden har du kremfløte og sitronskall (legg av litt til pynt)  i en stor gryte over medium varme til det småkoker, ca 2 minutter.
  3. Skru ned varmen til lav, og rør inn en og en spiseskje med smør til sausen er tykk og kremet. Ikke tilsettet for mye smør av gangen, da kan sausen sprekke. Ha gryten av varmen.
  4. Rett før pastaen er ferdig, ha av 400 ml av pastavannet. Rør 200ml av pastavannet forsiktig inn i fløte- og sitronblandingen, og ha tilbake over medium varme.
  5. Ha så pastaen i sausen og rør godt sammen. Tilsett parmesan litt etter litt til osten er helt smeltet og sausen er kremet, ca 3 minutter.
  6. Ser sausen litt tørr ut, tilsett mer pastavann. Rør inn 2-3 ss med ferskpresset sitronsaft. Smak til med mer salt.
  7. Fordel pastaen i små boller og topp med nykvernet pepper, revet sitronskall og revne basilikumblader.

Her finner du flere deilige pastaretter

Alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her