Pasta alla Norma
Foto: Olga Mazyarkina

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.

Fremgangsmåte

  1. Tomater:
    Bak i ovnen ved 180 grader med litt extra-Virgin olivenolje, salt og pepper i 10-12 minutter
  2. Aubergine:
    Skjær aubergine i skiver på langs.
  3. Legg dem i et dørslag og dryss over godt med salt. La stå i 30 minutter.
  4. Skyll deretter og tørk godt med kjøkkenpapir. 
  5. Fordel aubergineskivene utover et stekebrett med bakepapir.
  6. Pensle med olivenolje  og dryss over salt og pepper.
  7. Stek ved i ovnen 200 grader i 30-40 minutter. Snu skivene halvveis.
  8. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  9. Ta av litt av kokevannet og bland med tomatsausen. Tilsett chiliflak og oregano. Kok opp.
  10. Bland pasta og tomatsaus.
  11. Bland pasta med aubergineskivene og de bakte tomatene i en serveringsbolle.
  12. Dryss over finrevet ost og pynt med frisk basilikum.

Mange deilige pastarretter vventer på deg

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her