Pasta boscaiola - I Italia kalles retten tømmerhuggerens pasta
Foto: Luiz Henrique Mendes

Pasta boscaiola - I Italia kalles retten tømmerhuggerens pasta

Jordlig og aromatisk sopp møter røyket bacon og silkemyk pasta i denne nydelige oppskriften, som kalles "tømmerhuggerens pasta" på italiensk.

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen til den nesten er ferdig (les pakkens anvisning) i godt saltet vann.
  2. Mens pastaen koker, steker du bacon i en kald, tørr panne på middels varme, til det er gyllent. Ta så baconet ut av pannen og la det renne av seg på et kjøkkenpapir.
  3. Skru opp varmen, og stek soppen i baconfettet med litt salt til væsken fra soppen er godt redusert, ca 5 minutter.
  4. Tilsett så sjalottløk og stek i 2 minutter til.
  5. Tilsett hvitløk og tomater og stek i ytterligere 2 minutter. Hell hvitvin over og la redusere, ca 5 minutter.
  6. Tilsett kremfløte og baconet. Smak til med salt, pepper og parmesan.
  7. Ha pastaen oppi sausen og rør godt og la koke sammen i 1 minutt.

Server straks med friske urter og revet parmesan. 

Alt du trenger å vite om pasta

Se alle de andre gode oppskriftene med skogsopp

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her