Pasta boscaiola - I Italia kalles retten tømmerhuggerens pasta
Foto: Luiz Henrique Mendes

Pasta boscaiola - I Italia kalles retten tømmerhuggerens pasta

Jordlig og aromatisk sopp møter røyket bacon og silkemyk pasta i denne nydelige oppskriften, som kalles "tømmerhuggerens pasta" på italiensk.

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen til den nesten er ferdig (les pakkens anvisning) i godt saltet vann.
  2. Mens pastaen koker, steker du bacon i en kald, tørr panne på middels varme, til det er gyllent. Ta så baconet ut av pannen og la det renne av seg på et kjøkkenpapir.
  3. Skru opp varmen, og stek soppen i baconfettet med litt salt til væsken fra soppen er godt redusert, ca 5 minutter.
  4. Tilsett så sjalottløk og stek i 2 minutter til.
  5. Tilsett hvitløk og tomater og stek i ytterligere 2 minutter. Hell hvitvin over og la redusere, ca 5 minutter.
  6. Tilsett kremfløte og baconet. Smak til med salt, pepper og parmesan.
  7. Ha pastaen oppi sausen og rør godt og la koke sammen i 1 minutt.

Server straks med friske urter og revet parmesan. 

Alt du trenger å vite om pasta

Se alle de andre gode oppskriftene med skogsopp

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her