Pasta boscaiola
Foto: Luiz Henrique Mendes

Pasta boscaiola

Jordlig og aromatisk sopp møter røyket bacon og silkemyk pasta i denne nydelige oppskriften, som kalles "tømmerhuggerens pasta" på italiensk.

Fremgangsmåte

Kok pastaen til den nesten er ferdig (les pakkens anvisning) i godt saltet vann. Mens pastaen koker, steker du bacon i en kald, tørr panne på middels varme, til det er gyllent. Ta så baconet ut av pannen og la det renne av seg på et kjøkkenpapir.

Skru opp varmen, og stek soppen i baconfettet med litt salt til væsken fra soppen er godt redusert, ca 5 minutter. Tilsett så sjalottløk og stek i 2 minutter til. Tilsett hvitløk og tomater og stek i ytterligere 2 minutter. Hell hvitvin over og la redusere, ca 5 minutter. Tilsett kremfløte og baconet. Smak til med salt, pepper og parmesan. Ha pastaen oppi sausen og rør godt og la koke sammen i 1 minutt.

Server straks med friske urter og revet parmesan. 

Alt du trenger å vite om pasta

Se alle de andre gode oppskriftene med skogsopp

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen