Pasta med steinbit
Foto: Synøve Dreyer

Pasta med steinbit

Det er ingen grunn til at pastaretten alltid skal lages med kjøtt. Med fisk i gjør at retten naturlig gir ekstra metthetsfølelse.

Fremgangsmåte

  1. Skjær steinbit i små biter og squash i terninger. Stek steinbit raskt i smør.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken, og ha i squash når pastaen er kokt.
  3. Rør sammen squash og pasta, og hell av kokevannet.
  4. Tilsett steinbit og server pastablandingen med pastasaus. 
  5. Pastasaus:
    Finhakk løk og surr i olivenolje til løken er myk. Tilsett hermetiske tomater og kok sausen i 10 minutter.
  6. Tilsett sukker og hvitvinseddik, og smak til med salt og pepper.
  7. Kok opp sausen, ha i steinbit og la den trekke til den er kokt.
  8. Dryss frisk basilikum over rett før servering.

    Tips:
    Du kan godt bruke rester av kokt fisk i denne retten. Hvis fisken kommer fra kjøleskapet, må pastablandingen varmes opp før den blandes med pastaen. 

Slik lager du tagliatelle

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11 medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammegryte med spansk twist
Dagens rett

Lammegryte med spansk twist

Når lammekjøttet får smak av Spania, er det naturlig at også drikkefølget kommer derfra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her