Penne alla vodka

Fremgangsmåte

Smelt smør og løs opp buljongterningen i den. La det frese lett. Ha i fløte, polpa di pomodoro, løk (kuttet i terninger) og 1/2 av vodkaen. Kok dette mens pastavannet koker (husk å salte kokevannet rikelig en håndfull grovt salt til ca. 2 liter.) Ha i penne. Hell av vannet mens pennene er svært al dente (det skal være en hard kjerne inne). Ha pastaen i sausen og kok den videre i ca 2 minutter til pastaen er ferdig kokt. Ofte må man ha på litt ekstra vann slik at den ikke tørker ut. Når pastaen serveres skal den være passe tørr. Sausen skal ikke ligge igjen som en tykk væske i bunnen. Når den er nesten ferdig, tar du i resten av vodkaen og gir pastaen i sausen et siste oppkok.

Når retten serveres skal man rive muskatnøtt (rikelig) isteden for parmesanost.

Dette er en herlig rett som brukes i puber i Roma. Den spises normalt som nattmat. Prøv den kl. 0200 om natten. Du finner ikke oppskriften andre steder.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Marianne Gjesvik Mancini

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her