Rask bløtkake
Apéritif

Rask bløtkake

Du kan faktisk lage en bløtkake på 20 minutter hvis du følger denne enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Lag vaniljekrem eller bruk ferdig fra butikken. Pisk krem av all fløten. Når vaniljekremen er klar, rører du inn halvparten av den piskede kremen. Hakk opp valnøtter og pistasjenøtter hver for seg.

Lag jordbærpure av 1 pk halvtinte jordbær og 1 dl melis som kjøres i blender.

Del sukkerbrødet i tre lag. Legg først ett av lagene på et fat. Dynk det med litt melk. Smør på 1 dl jordbærpure. Bre over et tykt lag med vaniljekrem. Dryss over halvparten av valnøttene. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen en gang til.

Tips:
I stedet for valnøtter kan du bruke pistasjnøtter.

Smør pisket krem i et tynt lag på toppen av kaken og jevnt langs sidene. 

Ta resten av kremen i en sprøytepose og lag kremtopper rundt kanten på kaken. Legg på halve jordbær, mango i biter, kiwi i båter, hele bjørnebær og blåbær et hakk innenfor kremkanten. Fyll ut med krem der hvor det er hull og legg gjerne et ekstra lag langs kanten om du har nok krem.

Tips: 
Ikke la deg begrense av innholdet og pynten i oppskriften. Eksperimenter gjerne med frukter og smaker du er glad i.

Lyst til å lage en annen bløtkake?

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her