Ravioli med ristet fenalår
Foto: Morten Brun

Ravioli med ristet fenalår

Skal du lage noe ekstra godt med ravioli, skal du prøve vår oppskrift med ristet fenalår. Det tar deg kun 15 minutter så er retten klar for middagsbordet.

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
  2. Kok eggene og la det så ligge i kaldt vann minst 3-4 minutter før du tar av skallet.
  3. Kok opp fløten med det smakstilsatte saltet i en kjele.
  4. Hell tinte erter i den varme fløten.
  5. Mos de med en stavmikser eller bruk en foodprocessor til det blir en jevn saus.
  6. Spe med litt kaldt vann dersom sausen er for tykk.
  7. Rist fenalåret lett i stekepanna.
  8. Server pastaen med grønn saus, fenalår og bløtkokt egg.
 Tips: Har du friske urter eller persille, kan du gjerne ta med et par spiseskjeer av dette når du lager sausen. Det gir frisk og fin farge, og god smak.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her