Rognpudding med lun potetsalat og Bois Boudran-saus
Foto: EFF

Rognpudding med lun potetsalat og Bois Boudran-saus

Fremgangsmåte

Skrap rogna ut av rognposen og press den gjennom et grovt dørslag. Pisk eggene med fløten. Tilsett krydder og salt og bland med rognmosen. Hell i en ildfast form (brødform) og stek i vannbad i ovnen ved 100-110 grader i 60 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl i 15 minutter før puddingen hvelves ut av formen. Skjær i pene skiver.

Lun potetsalat:
Kok potetene med skallet på. Avkjøl litt og skrell dem og skjær i skiver. Bland rømme, sitronsaft, salt og pepper, løk, bladpersille og hvitløk som er most med litt havsalt i en morter. Bland forsiktig med potetene. La stå i ti minutter på et lunt sted for å trekke.

Bois Boudran-saus:
Pisk sammen olje, eddik og salt. Tilsett de øvrige ingrediensene og la stå på et lunt sted i minst 30 minutter frem til servering.

Server sausen ved siden av rognpuddingskiver og potetsalat samt en grønn salat.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen