Rens fisken for ben, og del i serveringstykker (ca 4 stk.). Krydre med salt og pepper. Smelt smøret i varm panne og stek fisken til den er gyllen.
Saus:
Bland rømme, grovhakket basillikum og finhakket hvitløk og kok opp i en kjele. Rør inn hvitvin og la koke inn til 2/3 gjenstår og sausen tykner litt.
Du kan enten helle sausen over fisken, skru ned varmen til det laveste og la det trekke i 5 min. Eller ha sausen i et sausenebb og servere ved siden av.
Tilbehør:
Skjær potetene i 2 mm. tykke skiver, legg dem i en form og pensle med god olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stekes i ovnen på 225*C i 15/20 minutter eller til de blir møre og gylne.
Pynt med finhakket basillikum.
Her finner du mange oppskrifter med laks
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig