Sitronstekt piggvar
Foto: Tom Haga

Sitronstekt piggvar

En av de aller flotteste matfiskene er piggvaren. Når den kommer på bordet er det duket for fest. Får du ikke tak i alle ingrediensene, kan du lage din egen vri.

Fremgangsmåte

Fylt blekksprut:
Surr løkene i oljen sammen med risen. Tilsett kraften litt etter litt.

Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å røre i risen hele tiden. Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles.

Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.

Tips:
Om du ikke får tak i blekksprut, kan du droppe dette elementet, eller bare lage risottoen.

Morkelsaus:
Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank.

Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og kok inn til den begynner å tykne. Tilsett fløten og pisk inn smøret.

Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.

Tips:
Hvis du bruker ferske morkler, trenger du 100 gram.

Piggvar:
Skjær opp piggvarfileten i fire like store stykker.

Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.

Legg opp fisken med tilbehøret lagt pent rundt.

Tips: Bruk gjerne skogsopp i sausen hvis du ikke finner morkler. Du kan også gjerne steke fisken over høy varme i en stekepanne med godt smør dersom du ikke ønsker å grille den.

Her finner du flere gode retter med piggvar

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på denne velduftende gryten med lam og krydder
Dagens rett
Lam i fyldig brun saus Gosht Shahjani fra India

By på denne velduftende gryten med lam og krydder

Den har akkurat det vi trenger av kryddervarme denne kalde januarsøndagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen
Dagens rett
Torsk med appelsin og hummersaus

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen

Enten du bruker torsk eller skrei tar den en spennende retning med denne sausen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Pet nat er på alles lepper om dagen, og det ikke uten grunn. Disse sprudlevinene er saftige, crispy og meget smakfulle. Våren står snart for dør, og etter denne smakingen vet du hvilke godbiter det er verdt å plukke med seg fra polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest
Dagens rett
Pølser med ratatouille

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Du trenger skikkelig gode pølser og en håndfull grønnsaker. Med ratatouille blir også de som ikke liker pølser fornøyde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik mekker du en chili con carne på kort tid
Dagens rett
Enkel chili con carne

Slik mekker du en chili con carne på kort tid

I dag blir det en godt krydret kjøttrett. Hvor hett det skal bli rundt middagsbordet, er opp til deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne drinken holdes svært høyt av verdens bartendere
Ukens drink
Hanky Panky drinkoppskrift
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her