- Fylt blekksprut:
- Surr løkene i oljen sammen med risen. Tilsett kraften litt etter litt.
- Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å røre i risen hele tiden. Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles.
- Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.
- Tips:
Om du ikke får tak i blekksprut, kan du droppe dette elementet, eller bare lage risottoen. - Morkelsaus:
- Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank.
- Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og kok inn til den begynner å tykne. Tilsett fløten og pisk inn smøret.
- Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.
- Tips:
Hvis du bruker ferske morkler, trenger du 100 gram. - Piggvar:
- Skjær opp piggvarfileten i fire like store stykker.
- Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.
- Legg opp fisken med tilbehøret lagt pent rundt.
Tips: Bruk gjerne skogsopp i sausen hvis du ikke finner morkler. Du kan også gjerne steke fisken over høy varme i en stekepanne med godt smør dersom du ikke ønsker å grille den.
Her finner du flere gode retter med piggvar
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs