Skarvens Tapas
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Skarvens Tapas

Skarven kulinariske teater i Tromsø serverer disse tapasrettene. Og velvilligst delt sine syv oppskrifter med deg.

Fremgangsmåte

Hvalcarpaccio med godt tilbehør:
Det er enkelt å skjære hvalkjøttet i tynne skiver hvis det først halvfryses.
 
Legg det i den lille skålen og fordel parmesan, pinjekjerner, salat og paprika over. Avslutt med litt ekstra god olivenolje, salt og pepper.
 
Saltfiskcapaccio med salsa:
Kok alle salsaingrediensene sammen i 20 minutter. Avkjøl salsaen og hell den over tynne skiver kveite. 
 
Fetaost fra Balsfjord:
Den spesielle fetaosten fra Balsfjord er laget av geitemelk og har en mild, fin smak. Legg noen terninger i en av de små skålene, strø over et par korn rosépepper.
 
Røkt ørret med estragonrømme:
Legg ørreten i en liten skål. Rør sammen ingrediensene til rømmen og smak den godt til. Legg den i topp på ørreten. 
 
Varmrøkt pepperlaks med rømme:
Skjær til et kvadratisk stykke av laksen og legg den i skålen sammen med en topp rømme.
 
Marinerte haneskjell:
Bland alt til marinaden og la skjellene trekke i ca. 1 time før servering.
 
Hvitløksgratinerte blåskjell:
Rør smøret lyst og kremaktig og rør inn de øvrige ingrediensene. Legg skjellmaten i det ene halve skallet og legg på en skje hvitløksmør.
 
Gratinér blåskjellene under grill til smøret bobler, 1-2 minutter. Beregn 3 skjell pr. person.
 

Sendt inn av Skarven kulinariske teater

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her