Spaghettiskruer med paprika og auberginesaus

Fremgangsmåte

Skjær auberginen i store terninger og legg dem i et dørslag. Dryss salt over og la ligge i 40 minutter. Legg paprikaene på en bakeplate i ovnen som er forvarmet til 200 grader. La dem steke i 30 minutter til skinnet bobler og er lett brent. Ta ut av ovnen og sett til avkjøling.

Når paprikaene er kalde, skreller du de og fjerner frøene. Skjær paprikaene i terninger. Ta vare på saften som skilles ut. Skyll auberginen og tørk med kjøkkenpapir. Varm oljen i en stekepanne til den begynner å ryke. Ha auberginen oppi og stek i 5-7 minuter under jevnlig omrøring. Auberginen er nå blitt ganske mørk. Skru ned varmen og legg på lokk. La småkoke i 7-10 minutter mens du rører en til to ganger, til auberginen er myk og gjennomstekt.

Ta av lokket, skru opp varmen og dytt auberginemassen til en side av pannen. Tilsett hvitløken og fres lett til den begynner å bli lysebrun. Bland så med auberginen. Tilsett deretter paprikaterningene og saften, mye nykvernet pepper og salt.

Bland basilikum, extra virgin olivenolje og hvitløk. Kok spaghettiskruene i mye lettsaltet vann til al dente. Hell av vannet og ha pastaen oppi en serveringsbolle. Hell over basilikumoljen og bland godt. Tilsett deretter aubergine- og paprikasausen og bland lett.

Server med frisk revet parmesan. Godt brød og gjerne en salat.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her