Spaghettiskruer med paprika og auberginesaus

Fremgangsmåte

Skjær auberginen i store terninger og legg dem i et dørslag. Dryss salt over og la ligge i 40 minutter. Legg paprikaene på en bakeplate i ovnen som er forvarmet til 200 grader. La dem steke i 30 minutter til skinnet bobler og er lett brent. Ta ut av ovnen og sett til avkjøling.

Når paprikaene er kalde, skreller du de og fjerner frøene. Skjær paprikaene i terninger. Ta vare på saften som skilles ut. Skyll auberginen og tørk med kjøkkenpapir. Varm oljen i en stekepanne til den begynner å ryke. Ha auberginen oppi og stek i 5-7 minuter under jevnlig omrøring. Auberginen er nå blitt ganske mørk. Skru ned varmen og legg på lokk. La småkoke i 7-10 minutter mens du rører en til to ganger, til auberginen er myk og gjennomstekt.

Ta av lokket, skru opp varmen og dytt auberginemassen til en side av pannen. Tilsett hvitløken og fres lett til den begynner å bli lysebrun. Bland så med auberginen. Tilsett deretter paprikaterningene og saften, mye nykvernet pepper og salt.

Bland basilikum, extra virgin olivenolje og hvitløk. Kok spaghettiskruene i mye lettsaltet vann til al dente. Hell av vannet og ha pastaen oppi en serveringsbolle. Hell over basilikumoljen og bland godt. Tilsett deretter aubergine- og paprikasausen og bland lett.

Server med frisk revet parmesan. Godt brød og gjerne en salat.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her