Spaghettiskruer med paprika og auberginesaus

Fremgangsmåte

Skjær auberginen i store terninger og legg dem i et dørslag. Dryss salt over og la ligge i 40 minutter. Legg paprikaene på en bakeplate i ovnen som er forvarmet til 200 grader. La dem steke i 30 minutter til skinnet bobler og er lett brent. Ta ut av ovnen og sett til avkjøling.

Når paprikaene er kalde, skreller du de og fjerner frøene. Skjær paprikaene i terninger. Ta vare på saften som skilles ut. Skyll auberginen og tørk med kjøkkenpapir. Varm oljen i en stekepanne til den begynner å ryke. Ha auberginen oppi og stek i 5-7 minuter under jevnlig omrøring. Auberginen er nå blitt ganske mørk. Skru ned varmen og legg på lokk. La småkoke i 7-10 minutter mens du rører en til to ganger, til auberginen er myk og gjennomstekt.

Ta av lokket, skru opp varmen og dytt auberginemassen til en side av pannen. Tilsett hvitløken og fres lett til den begynner å bli lysebrun. Bland så med auberginen. Tilsett deretter paprikaterningene og saften, mye nykvernet pepper og salt.

Bland basilikum, extra virgin olivenolje og hvitløk. Kok spaghettiskruene i mye lettsaltet vann til al dente. Hell av vannet og ha pastaen oppi en serveringsbolle. Hell over basilikumoljen og bland godt. Tilsett deretter aubergine- og paprikasausen og bland lett.

Server med frisk revet parmesan. Godt brød og gjerne en salat.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her