Stekt kveite med tapenade
Apéritif

Stekt kveite med tapenade

Får du ikke tak i kveitefilet, kan du bruke torsk eller skrei. Den er magrere og må bakes med forsiktighet slik at den ikke tørker..Tapenaden lager riktignok et lokk over fisken som bidrar med fett og som samtidig holder fiskekjøttet saftig,

Fremgangsmåte

  1. Det lønner seg å lage tilbehøret først og avslutte med kveita.
  2. Tapenade:
    Kjør alle ingrediensene til tapenaden i en hurtigmikser til en glatt pure.
  3. Kveite:
    Skjær kveitefileten i serveringsstykker. Legg stykkene på et oljet stekebrett og smør tapenaden på stykkene. Stekes i ovn ved 150 grader i 7-8  minutter. Ta fisken ut så snart du ser proteinene piple ut. Hold varm mens du legger siste hånd på tilbehøret. 
  4. Server med quinoasalat eller mer klassisk i form av persillepoteter. Begge vriene matcher ingefærsausen. 
  5. Quinoasalat:
    Skyll quinoa. Kok i 6-8 minutter. Sil og ha quinoaen i en bolle sammen med tomatbåtene og kapersen. Pisk olivenolje og sitronsaft, smak til med salt og pepper og hell over quinoasalaten. Bland lett. 
  6. Persillepoteter:
    Skrell potetene og kutt dem opp i like store skiver. Bland dem med smør olivenolje og persille, og legg dem på et stekebrett. Bakes i ovn til de er møre. 

    Ingefærsausen:
    Surr sjalottløk og ingefær i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Hell i fiskekraft og fløte og la dette koke inn til en fyldig konsistens. Sil sausen og pisk så inn usaltet smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Skum sausen med en stavmikser før den helles på tallerkenen.

  7. Lyst på en annen rett med kveite finner du mange forslag her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her