Stekt kveite med tapenade
Apéritif

Stekt kveite med tapenade

Får du ikke tak i kveitefilet, kan du bruke torsk eller skrei. Den er magrere og må bakes med forsiktighet slik at den ikke tørker..Tapenaden lager riktignok et lokk over fisken som bidrar med fett og som samtidig holder fiskekjøttet saftig,

Fremgangsmåte

  1. Det lønner seg å lage tilbehøret først og avslutte med kveita.
  2. Tapenade:
    Kjør alle ingrediensene til tapenaden i en hurtigmikser til en glatt pure.
  3. Kveite:
    Skjær kveitefileten i serveringsstykker. Legg stykkene på et oljet stekebrett og smør tapenaden på stykkene. Stekes i ovn ved 150 grader i 7-8  minutter. Ta fisken ut så snart du ser proteinene piple ut. Hold varm mens du legger siste hånd på tilbehøret. 
  4. Server med quinoasalat eller mer klassisk i form av persillepoteter. Begge vriene matcher ingefærsausen. 
  5. Quinoasalat:
    Skyll quinoa. Kok i 6-8 minutter. Sil og ha quinoaen i en bolle sammen med tomatbåtene og kapersen. Pisk olivenolje og sitronsaft, smak til med salt og pepper og hell over quinoasalaten. Bland lett. 
  6. Persillepoteter:
    Skrell potetene og kutt dem opp i like store skiver. Bland dem med smør olivenolje og persille, og legg dem på et stekebrett. Bakes i ovn til de er møre. 

    Ingefærsausen:
    Surr sjalottløk og ingefær i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Hell i fiskekraft og fløte og la dette koke inn til en fyldig konsistens. Sil sausen og pisk så inn usaltet smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Skum sausen med en stavmikser før den helles på tallerkenen.

  7. Lyst på en annen rett med kveite finner du mange forslag her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her