Stekt norsk kveite med grønne bønner

Stekt norsk kveite med grønne bønner

Denne retten må du prøve. For her får kveita følge av mye godt som alle rundt bordet vil glede seg over.

Fremgangsmåte

Legg kveiteskivene i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir. Sett stekeovnen på 100 grader.

Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene. Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen. Legg tomatene rett over i isvann når skinnet begynner å løsne. Dra skinnet av mot stilkfestet, lag en liten krusedull av skinnet rundt festet, skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står. Sett tomatene i en smurt ildfast form. Legg de andre ingredienser over tomatene. Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 100 grader.

Kok poteter i vann tilsatt litt salt. Hell av vannet og damp potetene litt. Varm opp melken. Mos potetene, tilsett smøret og melken litt etter litt til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Kok opp vann, tilsett Haricot Vert og kok til de er møre, 5-10 minutter. Hell av vannet og tilsett smøret.

Ha på nykvernet pepper på kveiteskivene. Stek dem i 3 til 5 minutter på hver side.

Lyst til å lage noen annet med kveite så finner du mange forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen