- Kveite: Legg kveiteskivene i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir.
- Ha på nykvernet pepper på kveiteskivene.
- Stek dem i olje i 3-5 minutter på hver side.
- Tomater: Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene.
- Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen.
- Legg tomatene rett over i isvann når skinnet begynner å løsne.
- Dra skinnet av mot stilkfestet, lag en liten krusedull av skinnet rundt festet, skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står.
- Sett tomatene i en smurt ildfast form.
- Legg de andre ingredienser over tomatene.
- Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 150 grader.
- Potetmos: Kok poteter i vann tilsatt litt salt.
- Hell av vannet og damp potetene litt.
- Varm opp melken.
- Mos potetene, tilsett smøret og melken litt etter litt til den blir passe tykk.
- Smak til med salt og pepper.
- Grønne bønner: Kok opp vann, tilsett grønne bønner og kok til de er så vidt møre, maks. 2 minutter.
- Hell av vannet skyll i kaldt vann og rør inn smøret.
Lyst til å lage noen annet med kveite så finner du mange forslag her