Tagine - terracottakokt oksegryte
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Tagine - terracottakokt oksegryte

Du kan lage denne oksegryten i en vanlig gryte med lokk også hvis du ikke har en taginen, den klassiske koniske terrakottagryten.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.

Kjøttet legges så over i en tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes.

Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.

La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet.

La alt småkoke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

Serveres retten direkte fra taginen sammen med godt brød og gjerne en god couscous ved siden av.

Fristende internasjonale retter

Herlige rykende gryteretter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 35 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen