Tarator - bulgarsk youghurtsuppe
Foto: Dubravina

Tarator - bulgarsk youghurtsuppe

Denne suppa har sitt opphav i Bulgaria. Både agurk og yoghurt føles kjølende i varmen. Med litt valnøtter og hvitløk samt urter blir det også noe å tygge på og ikke minst ekstra smak.

Fremgangsmåte

Hvitløk og valnøtter knuses sammen i morter og blandes godt med youghurten.
 
Vask og skjær agurken i små terninger ha den deretter i youghurtblandingen.
 
Tilsett iskaldt vann og smak til med salt, pepper og frisk koriander, dill eller annen urter.
 
La gjerne suppen stå en stund i kjøleskapet før servering. Server med litt hakkede valnøtter og ekstra urtedryss.
 
Tips:
Dette smaker veldig godt en varm sommerdag sammen med f.eks grillmat eller til moussaka.
 
 

Sendt inn av Kristin

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen