Thailandske fiskekaker
Foto: Prasert Sripodok

Thailandske fiskekaker

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 24 stk.

Etter at kaffirlimebladene har ligget i bløt, avrennes de og finhakkes. Bladstilkene fjernes. Friske sitron- eller limeblader, som blancheres hurtig i kokende vann, kan alternativt brukes.

Løk, ingefær, koriander, hvitløk, sitrongress og chili kjøres i en hurtigmikser til en pasta.

Skjær fiskefiletene i terninger, og kjør disse i en hurtigmikser til blandingen er ganske glatt. Tilsett 3-5 ss kaldt vann, egg og fiskesaus, og kjør hurtigmikseren til blandingen er helt glatt.

Ha i bønner og hakkede limeblader og bland godt.

Varm litt olje i en stekepanne og bruk en spiseskje for å forme fiskekakene. Legg disse i pannen og stek på begge sider til de er gylne og gjennomstekte.

Ta fiskekakene opp av pannen og la dem avrennes på kjøkkenpapir.

Serveres varme på en tallerken pyntet med sitronbåter og en dusk persille, sammen med en agurksalat. Serveres med søt Thai chilisaus.

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen