Tomatsalat med urtebakt potet og løk
Aperitif

Tomatsalat med urtebakt potet og løk

En salat behøver verken kjøtt eller ost for å være mettende. Som i dette tilfellet. Det hjelper selvsagt på at den er basert på poteter.

Fremgangsmåte

  1. Soltørket tomat- og balsamicodressing:
    Bland alle ingrediensene i en bolle.
  2. Tomat- og løksalat:
    Bland dressingen med tomatbåtene og løken. La det stå i romtemperatur og trekke litt. Sil av litt av dressingen til å over ved servering.
  3. Ovnsbakte potetbåter:
    Vask og del potetene i båter på langs. Tørk de.  Skrell og del løken i båter. Hakk hvitløk og timian. 
  4. Legg potetene i en ovnspanne og ha på  timian, løk, hvitløk, salt og pepper, olivenolje og bland godt.
  5. Spre det godt utover og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Kjenn med en kniv at de er møre.
  6. Servering:
    Legg tomat- og løksalaten i en dyp tallerken, fordel så de varme potetene på toppen. Legg på litt av dressingen fra tomat- og løksalaten.
  7. Pynt med basilikum og bladpersille.

Lyst på en annen salat så se på disse

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her