Toscansk bønnesuppe
Foto: bhofack2

Toscansk bønnesuppe

Dette er en skikkelig toscansk klassiker. Med alle de gode ingrediensene blir det et måltid du ikke kommer til å glemme, og garantert kommer til å servere igjen.

Fremgangsmåte

Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten. Neste dag kokes bønnene i vann som dekker, sammen med salviebladene og hvitløken i 1 til 11/2 time til de er møre men ikke i hjelkokt. Pass også på at kjelen ikke koker tørr, da må du tilsette mer vann.

Eller du kan bruke 2 pakker ferdigkokte hvite bønner. 

Skjær løk, selleri og gulrøtter i terninger/skiver, fres i olivenolje i 5-10 minutter til grønnsakene er myke og blanke. Tilsett squashen som er skåret i terninger samt kylling- eller grønnsakskraften og bring opp til kokepunktet. Tilsett så spinaten som er vasket og tørket, tomatene og juicen og la det småkoke i ca. 15 minutter.

De kokte bønnene, tilsettes suppen sammen med kokevannet. Hvis du bruker ferdig kokte bønner, tilsetter du 1/2 liter vann.

Smak til med salt og pepper. Så skal suppen trekke på kokepunktet i 30-50 minutter. Rør innimellom slik at den ikke fester seg i bunnen av gryten.

Server suppen i dype tallerkener. Dryss over finhakket bladpersille.

Hell din beste olivenolje over. Spises med daggammelt brød som du har ristet eller grillet lett på forhånd. Sett frem olivenoljeflasken på bordet slik at hver og en kan dryppe olje på brødet. Det er nemlig dette som gir den ekte toscanske smaken.

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her