Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Urtegratinert torsk
Foto: EFF

Urtegratinert torsk

Ingredienser

800 g torskefilet uten skinn og bein, helst tykk ryggfilet salt og pepper
1 dl god kalvekraft
persille

Urteskorpe:
6 skiver loff uten skorpe
1 finhakket hvitløkbåt
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket basilikum
2 ss grovhakkede mandler
2 ss revet Parmesanost

Smørdampede gulrøtter:
3 gulrøtter i staver
1 ss smør
1 dl vann
3 ss sitronsaft
1 ts finhakket gressløk
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 130 grader. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge. Ha terningene i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og Parmesanost. Kjør sammen til en grønn jevn mos. Øk varmen i stekeovnen til 225 grader.

Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene. Sett formen i stekeovn og stek ca 10 minutter til urteskorpen er gylden og fisken ferdig.

Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk. Kok opp kalvesjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med kokte poteter eller potetmos.

Tips:
Bytt ut Kalvekraftsmøret med hollandaise.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her