Urtegratinert torsk
Foto: Lilechka75

Urtegratinert torsk

Torsk fortjener det beste følget, og her er det ikke spart på noe.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 130 grader.
  2. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge.
  3. Ha terningene i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesan.
  4. Kjør sammen til en grønn jevn mos.
  5. Øk varmen i stekeovnen til 180 grader.
  6. Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene.
  7. Sett formen i stekeovn og stek ca 10 minutter til urteskorpen er gyllen og fisken ferdig.
  8. Smørdampede gulrøtter: Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.
  9. Agurksalat: Bland agurkskiver og vårløk med sitronsaft, salt og pepper. La stå og trekke i 15 minutter. 
  10. Kyllingsjy:Kok opp kyllingsjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med agurksalaten, gulrøttene, kokte poteter eller potetmos.

Tips: Du kan godt bruke griljermel eller pankomel i stedet for å tørke loffen. Retten kan også serveres med hollandaise. Da dropper du kyllingkraft.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her