Urtegratinert torsk
Foto: EFF

Urtegratinert torsk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 130 grader. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge. Ha terningene i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og Parmesanost. Kjør sammen til en grønn jevn mos. Øk varmen i stekeovnen til 225 grader.

Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene. Sett formen i stekeovn og stek ca 10 minutter til urteskorpen er gylden og fisken ferdig.

Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk. Kok opp kalvesjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med kokte poteter eller potetmos.

Tips:
Bytt ut Kalvekraftsmøret med hollandaise.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen