Vegisterkaker
Foto: Frukt.no

Vegisterkaker

Vegisterkaker er et perfekt alternativ til medisterkaker for veganere og vegetarianere og alle oss andre som ønsker kjøttfritt en gang i blant.

Fremgangsmåte

  1. Bak sellerirotbitene i ovn på 200 grader til de er møre,  ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Kok risen som anvist på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.
  3. Forvell blomkålbuketter og stilker delt i biter så vidt møre i vann uten salt. Hell av kokevannet. Avkjøl.
  4. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og mos det med stavmikser til en passe jevn farse. Smak til farsen med salt, pepper og mer krydder om du ønsker.
  5. Form vegisterkaker ved hjelp av en vætet skje.  Stek dem til de er gyllenbrune på begge sider.
  6. Farsen kan gjerne lages på forhånd.
  7. Server vegisterkaker med surkål eller rødkål og kokte poteter.

Mange deilige vegetarretter finner du her

Her er oppskriftene på den vegetariske julemenyen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her