Verdens beste Bolognese
Foto: Istocck

Verdens beste Bolognese

Fremgangsmåte

Hakk løken og rasp gulrøttene, brun dem myke i stekepanne med litt sukker. Ha over buljong og hell over i gryte sammen med tomatboksene, paprika (i strimler) olivenpasta og alt krydder. La det småkoke. Stek og smuldre opp karbonadedeigen og ha den i gryten. Press hvitløkene og ha i rødvin. La alt småkoke tre kvarter, fres opp soppen og ha den i på slutten. Smak til med krydder og salt/pepper.

Serveres med papardelle-pasta (ekstra bred), tomatsalat og hvitløksbrød. Server gjerne en god rødvin til eller et kaldt glass øl.

Tomatsalat
2 bokser cherry-tomater
Fersk Parmesan
1 rødløk
Frisk basilikum
Olivenolje og balsamico-eddik
Havsalt

Del cherry-tomatene i to og legg ut over et serveringsfat. Bruk en ostehøvel og skjær tynne flak av fersk parmesan over tomatene. Dryss over rødløk i ringer og basilikumsblader, eventuelt litt havsalt, god olivenolje og balsamico-eddik.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her