Verdens beste eggepai
Aperitif

Verdens beste eggepai

Pai med ekstra mange egg, smaker like fortreffelig til middag som til kvelds.

Fremgangsmåte

Paideig:
Kjør alt til paibunnen sammen i en matprosessor, til det samler seg og blir en stor deigklump. Eller kna det sammen for hånd.
Sett deigen kaldt i minst 10 - 15 minutter. Kjevle deigen ut på et melet underlag og kle en paiform på 22 - 24 cm i diameter. Avkjøl formen i ca 30 minutter, hvis mulig.

Legg noen erter oppå deigen og stek paibunnen ved 200 °C i 15 minutter. Senk temperaturen til 180 °C og stek i 5 minutter til.

Fyll:
Kok (forvell) grønnsakene under lokk i 1 minutt. Sil av vannet over et dørslag og skyll under kaldt, rennende vann. La vannet renne godt av grønnsakene.

Visp sammen fløten og 2 av eggene. Ha i litt pepper og evt. salt. Fordel grønnsakene utover den halvstekte paibunnen og hell over litt over halvparten av fløteblandingen. Knekk ett og ett av de fem eggene, jevnt spredt utover paien. Vær forsiktig slik av plommene holder seg hele. Hell forsiktig på resten av fløteblandingen, uten å helle over de hele eggeplommene. Strø med parmesan.

Stek paien ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den begynner å bli gyllen. Server eggepaien varm, gjerne med en grønn salat til.

Alternativ: Alle de 7 eggene vispes sammen med fløten og helles over grønnsakene.

Tips:
Om du ønsker å bruke opp litt rester av kjøtt eller fisk, alternativt pålegg, er dette en utmerket måte å gjøre det på.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag leverposteien selv i år
Julemat
Hjemmelaget leverpostei

Lag leverposteien selv i år

Inviter noen venner til et juleverksted hvor dere lager leverpostei sammen og benytter anledningen til å smake på godsakene. Selvsagt med en forsmak på julen i drikkefølget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av

Men fortvil ikke om du kommer for sent, for fra samme solide produsent er det flere andre godbiter å fylle så vel glass som kjeller med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skal du lage skikkelig fiskesuppe, velger du denne oppskriften
Dagens rett
Lofotsuppe med torsk

Skal du lage skikkelig fiskesuppe, velger du denne oppskriften

Den har bare de helt nødvendige ingrediensene for at den skal smake riktig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her