Verdens beste eggepai
Aperitif

Verdens beste eggepai

Pai med ekstra mange egg, smaker like fortreffelig til middag som til kvelds.

Fremgangsmåte

Paideig:

Kjør alt til paibunnen sammen i en matprosessor, til det samler seg og blir en stor deigklump. Eller kna det sammen for hånd.

Sett deigen kaldt i minst 10 - 15 minutter. Kjevle deigen ut på et melet underlag og kle en paiform på 22 - 24 cm i diameter. Avkjøl formen i ca 30 minutter, hvis mulig.

Legg noen erter oppå deigen og stek paibunnen ved 200 °C i 15 minutter. Senk temperaturen til 180 °C og stek i 5 minutter til.

Fyll:
Kok (forvell) grønnsakene under lokk i 1 minutt. Sil av vannet over et dørslag og skyll under kaldt, rennende vann. La vannet renne godt av grønnsakene.

Visp sammen fløten og 2 av eggene. Ha i litt pepper og evt. salt. Fordel grønnsakene utover den halvstekte paibunnen og hell over litt over halvparten av fløteblandingen. Knekk ett og ett av de fem eggene, jevnt spredt utover paien. Vær forsiktig slik av plommene holder seg hele. Hell forsiktig på resten av fløteblandingen, uten å helle over de hele eggeplommene. Strø med parmesan.

Stek paien ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den begynner å bli gyllen. Server eggepaien varm, gjerne med en grønn salat til.

Alternativ: Alle de 7 eggene vispes sammen med fløten og helles over grønnsakene.

Tips:
Om du ønsker å bruke opp litt rester av kjøtt eller fisk, alternativt pålegg, er dette en utmerket måte å gjøre det på.

Se våre andre oppskrifter på pai

Andre deilige oppskrifter med egg finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her