Dessert og kaker

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Deilig sprø småkaker som du og dine garantert kommer til å knaske på. Følg den enkle oppskriften.

  • 15 minutter

  • placeholder
    20 minutter

    En deilig syrlig dessert mange rundt bordet kommer til å sette stor pris på.

  • 3 timer

    Lag en deilig dessert som alle rundt bordet vil glede seg over. Det er smaken av deilige mango som gjør puddingen så herlig.

  • 1 time

    Når den sprø marengsen er klar skal du fylle den vaniljeparfait. Du kan eventuelt ha på noen bær for smakens skyld også.

  • 2 timer 30 minutter

    Det som er suksessfaktoren med denne kaken er at marengsbunnen blir perfekt sprø og litt seig. Resten er såre enkelt - krem og friske bær, og du har en kake som egner seg så vel på et kakebord som til dessert.

  • 1 time

    Dette er en kake der krokan spiller en hovedrolle i sammen med marengsen. Du får brukt både eggehviter- og plommer. Med andre ord, ingen ting går til spille, og hver munnfull er en fryd.

  • 1 time 20 minutter

    Har du ikke rabarbra i hagen, finner du den i fruktdisken. Da er du klar til å bake denne deilige kaken.

  • 1 time

    Den er veldig enkel å lykkes med, men virkelig lekker og effektfull.

  • placeholder
    1 time 40 minutter

  • 20 minutter

    Multer i kryddermarinade smaker så godt med rømme og karamellisert sukker

  • 30 minutter

    Hjemmelagde marshmallows er ekstra stas å kunne by på.

  • 1 time

    Med en liten kvern eller hurtigmikser lager du din egen knallgode marsipan i løpet av få minutter.

  • placeholder
  • 1 time 30 minutter

    Hvis du tror at marsipankake er det bare proffene som får til, ja da tar du feil. I denne oppskriften betyr det ingen ting at marsipanlokket får noen folder, snarere tvert i mot.

  • 45 minutter

    Du kan selvfølgelig lage din egen konfekt. På tre kvarter sitter du igjen med 36 marsipanmus hvis du følger denne oppskriften.

  • 30 minutter

    Har du levd mange tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Hvis ikke, har du en ny smaksopplevelse i vente.

  • 1 time

    Den irrgrønne fargen fra matcha-te-pulveret gir denne kaken et vårlig preg. Den luftige blandingen av varmvispet (sveistsisk) marengs og hvit sjokoladesmørkrem gjør den mektig god.

  • 40 minutter

    Med denne oppskriften får du tømt skapet for nøtter. Jo flere forskjellige du bruker, jo morsommere blir den.

  • 10 minutter

    Hva kan smake bedre enn en salat bestående av melon og druer? Denne fruktsalaten må du prøve. Her den meget enkle oppskriften.

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken