Det er mye enklere enn du tror å servere disse lekre bløtdyrene. Bar følg vår oppskrift.
Østers er en fransk klassiker som bør serveres med Champagne. Det er når de serveres slik den naturlige særegne smaken kommer til sin rett.
En riktig spennene måte å tilberede østers på og resultatet blir like spennende.
Denne retten med østers er komponert av de prisvinnende kokkene Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen
Varmebehandlede østers er lettere å introdusere enn rå utgave. Så smaker de da også veldig godt, enten du velger den enkle versjonen eller Rockefeller som er gratinerte østers.
Ørret og kreps er en deilig kombinasjon. Når de to får besøk av asparges får du et deilig måltid. Ikke minst når du også lager potetchips.
Når ørreten tilberedes med forsiktighet og serveres med en myk og fyldig couscous, trenger du ikke saus.
Her får ørreten følge av einebær bacon som gir fisken som i seg selv smaker herlig, en ekstra dimensjon.
Tataki er den japanske teknikken hvor fisken bare så vidt får en stekeflate. Den passer veldig godt på fet fisk. Sammen med den lette sausen, får du en enkel og svært smaksrik rett.
Denne oppskriften er hentet fra Nord-Portugal. Der bruker de spekeskinke til å pakke inn ørreten før den stekes i panne eller over åpen ild. Du kan godt bruke tørrsaltet bacon eller pancetta. Men skivene må være skåret tynt.
Denne raske retten med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen,
Ørret med spansk mandelsaus er spennende rett. Inspirert av det spanske kjøkken
Ørret smaker ekstra godt når den får steke med grønnsakene de siste minuttene i ovnen.
Her får ørreten besøk av ris på ekte vietnamesisk vis. Du kan glede deg.
Denne retten er så lett å lage at den også kan lages på telttur. Eller tas med på piknik, for tilbehøret lages på forhånd.