Med vinterens største mirakel, skrei, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriften med lever og rogn.
Med vinterens største mirakel, skrei, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriften med lever og rogn.
Det blir full fest selv på en hverdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk med bacon og gulrotstuing.
Denne bacalao-lignende suppen kan fint lages med klippfisk - lettsaltet torsk eller fersk torsk.
Til en festmeny trenger du en appetittvekker, også kjent som Amuse bouche. Vi foreslår råmarinerte østers med bringebær og marinert pære. Her er oppskriften.
Østers er en fransk klassiker som bør serveres med Champagne. Det er når de serveres slik den naturlige særegne smaken kommer til sin rett.
Forutsetning for en skikkelig festmeny er en forrett. Vi foreslår lakseconfit med rødvinskokt småløk og safrankrem.
Kveite er en utrolig god fisk og meget anvendelig. Her har du en oppskrift på julekveite med sandefjordsmør.
Kveite er en fet fisk, men trives godt med smørbaserte sauser. Denne smørsausen er ikke av de aller feteste, men trenger både smøret og fløten for å møte kryddersmakene.
Kveite regnes som en fet fisk, men fettet godt gjemt. Derfor blir det ikke for mye av det gode med en smørsaus og mandelpotetpure til.
Lag en spennende vri på torskemiddagen, denne thaisalaten er et perfekt og friskt tilbehør til ovnsbakt torsk
Glem å bestille takeaway og lag din egen Thai Red Curry hjemme. Denne klassiske retten tar det bare 15 minutter å lage, og den gir virkelig smaksløkene noe å bryne seg på.
En forrett er forutsetning for en festmeny Vi foreslår pepperristet kongekrabbe på hvitløkstoast med avokadopuré, mango og laksekaviar.
Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. Kan spises av voksner også hvis du er i tvil.
Å dampe breiflabben er en veldig god måte for å få frem den deilige smaken. Med spinat og sausen vi foreslår, blir du helt rundt bordet.
Det er ikke vanskelig å lage dim sum hjemme. Du trenger røykt makrell, seifilet og noen andre godsaker som det er enkelt å få tak i.
Tataki er den japanske teknikken hvor fisken bare så vidt får en stekeflate. Den passer veldig godt på fet fisk. Sammen med den lette sausen, får du en enkel og svært smaksrik rett.
Kombinasjonen av ørret, eple og sellerirot gir en svært så delikat rett. I denne oppskriften kan du fint bruke hvit fisk som torsk eller sei.
Dillmarinert sei er et veldig godt alternativ til seibiff med løk. Enkel er denne retten også å lage og veldig smakfull
Det blir knapt bedre enn fish and chips laget på denne måten. Silkemyk fisk omkapslet av knasende sprø røre er snadder for store og små. Ertepurè og tartarsaus er klassisk tilbehør.
Blåskjell og pommes frites - moules frtes - er en belgisk storfavoritt. Her er oppskriften.
Denne retten med laks, poteter og grønnsaker er som en tykk suppe. Den er så mettende at du kun trenger brød ved siden av.