Lammeskanker er hot som bare det, og det er en svært velvillig råvare for den som liker å eksperimentere med smakstilsetninger. I denne retten kombineres marokkanske smaker med kinesisk teknikk.
Lammeskanker er hot som bare det, og det er en svært velvillig råvare for den som liker å eksperimentere med smakstilsetninger. I denne retten kombineres marokkanske smaker med kinesisk teknikk.
Irish stew er kanskje ikke en rett du har laget selv. Det er ingen kunst når du bruker norsk lammekjøtt. Da blir den irske nasjonalretten ekstra god.
Denne gryteretten har mye julesmak. Likevel er den langt unna julematen. I tillegg er den enkel å lage. Prøv lammetagine med kanel, kakao og fiken.
Når noe kommer fra Provence, heter det provencale. Det er inspirasjonen til denne grillretten.
Klephtiko er en av de mest kjente matrettene fra Hellas. Gjenskap stemningen fra din greske favoritt-taverna og server kleftiko til gjestene dine.
Lam har en særegen smak og mange har dette kjøttet som sin favoritt. Dill smaker nydelig til lam.
Alle som har vært på ferie i Hellas, har hatt glede av grekernes evne til å få ekstra mye smak ut av lammet. Med verdens beste lam, har også vi de beste forutsetninger for å få det til. Og denne retten er faktisk superenkel.
Det er mye enklere enn du tror å lage din egen leverpostei. Dessuten smaker den mye bedre enn du kjøper i butikken.
Det er ikke bare i Norge vi liker koteletter, for dette er en av de store klassiske rettene i Sveits. I denne retten er det faktisk grønnsakene som gjør jobben.
Denne oppskriften med indrefilet og full pakke er som skapt for et festmåltid.
Dette er det indiske kjøkkens svar på snitzel - men her med lam, og en annen type panering enn hva vi er vant med.
Her har du oppskriften på en lettlaget på saftig biff smaksatt med friske urter og marinade. Dette setter fart på biffen og smaksløkene.
Det er på tide at alle skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull.
Denne suppen er fylt med smak av lam, chili, ingefær og koriander. At den inneholder proteinrike linser er selvfølgelig et stort pluss
Fårikålen slik de liker den på Nord-Møre. Absolutt verd et forsøk. Her er oppskriften.
Denne lammegryten med byggryn er utrolig lik vår fårikål. Hva med å prøve en spennende og litt andelenes vri på fårikålen, slik amerikanerne lager den?
Denne retten ser imponerende ut, men er ikke så vanskelig som du kanskje tror er å lage. Bare vær forsiktig og nøyaktig når du skjærer til kjøttet slik at det lar seg rulle og ikke minst holder fyllet på plass.
Denne retten med pepperbiff der svinefilet spiller hovedrollen må du prøve. Og ikke bare det. Sopp og brokkoli i tillegg gjør måltidet fullkommet.
Har du ikke elgkjøtt i fryseren, kan du også bruke storfekjøtt som høyrygg. Flatbrød er klassisk følge, men hjemmebakt brød er heller ikke å forakte til denne suppen.