Spagetti liker både store og små. Setter du til kylling og blåskjell får du et måltid du kan servere til hverdags som til fest. Her er oppskriften.
Spagetti liker både store og små. Setter du til kylling og blåskjell får du et måltid du kan servere til hverdags som til fest. Her er oppskriften.
Lasagne føles ekstra luksuriøs når den lages uten kjøtt, og med gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker.
Mafaldine og reginette er ruglete brede pastabånd som er ekstra dekorative i en enkel rett som denne. Du kan lage retten med tagliatelle eller vanlig spagetti.
Plukkfisk er inspirasjonen til denne retten. Ofte var det rester av fiskemiddagen som ble til denne barnevennlige retten. Med pasta og ost blir den enda mer barnevennlig.
Det går fint å bytte ut siken med annen fisk. For eksempel røye, ørret eller laks.
Vil du lage en skikkelig god pastarett må du prøve denne oppskriften med kremet pasta og med reker og cherrytomater.
I denne oppskriften er det brukt ferdig pinsabunn - kalt pinsa romana - for raskt resultat.
Amatriciana er en klassisk tomatsaus med chili og pancetta eller guanciale (svinekjake) fra Amatrice i fjellene nord for Roma.
Det er smaken av Sicilia som gir denne pastaretten karakter, og laks bidrar med proteiner. Vil du ha en vegetarisk vri, kan du droppe laksen.
Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.
Makaronigrateng er en amerikansk klassiker, mac'n cheese, som her har fått følge av broccoli og en god gammel hverdagshelt, falukorven.
Pai er ikke være vanskelig å lage. Bruk noen pølser du har til overs, og legg til brokkoli og tomat. Så har du middag eller lunsj.
En herlig pastasalt med en rekke deilig grønnsaker som gjør både til et deilig måltid. Og ikke minst riktig på vitaminer.
Farfalle er en pastatype formet som en sløyfe eller sommerfugl. Her får de følge av tunfisk etter en italiensk oppskrift.
Denne paien er kanskje den mest kjente av alle salte paier. Fylt som den er med bacon, purre, ost og egg, er den i all sin enkelhet full av smak.
Ikke rart alle elsker denne pastaretten. Carbonara er en av de enkleste pastarettene, og samtidig en av de mest smaksrike. Prøv denne oppskriften.