Pesto er en klassisk italiensk saus som oftest serveres kald sammen med nykokt pasta.
Pesto er en klassisk italiensk saus som oftest serveres kald sammen med nykokt pasta.
Det er veldig enkelt å lage din egen remulade. Den smaker mye bedre enn den du får kjøpt i butikken.
Grønnkål er er fantastisk råvare og kan brukes til så mye, særlig pesto. Server gjerne på litt godt brød ved siden av pastaretten
Gulrøtter er anvendelig til så mye. Også til å lage en deilig chutney.
Det er veldig enkelt og raskt å lage chutney. Prøv denne oppskriften som er av det sterke slaget med fiken og tomat
Pærer smaker herlig som de er. Men du smaker også deilig når du lager en chutney av de.
Kirsebær er deilig og du kan lage mye godt med de. Du kan også lage en deilig chutney.
Rabarbrachutney er godt tilbehør til grillmat, som for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.
Habanero er en veldig sterk chili, men også den som har den mest fruktige og beste smaken.
Dette er en saus som biter, selvfølgelig når det er både paprika, chili og hvitløk i den.
Dette er Hellstrøms egen oppskrift på ketchup. Den smaker herlig. Oppskriften er veldig enkel.
Her er oppskriften på aioli slik Hellstrøm vil at den skal lages og smake.
Frijoles refritos serveres med nachos chips, men kan også brukes som en rett i seg selv. Hvis du ønsker den vegetarisk, må du bruke olivenolje.
Zhug er Jemens svar på pesto og lages av koriander, grønn chili, chiliflak, hvitløk, kardemomme, spisskummen og olivenolje.
Teriyaki er ikke navnet på en saus, men på en tilberedningsmetode som innebærer å marinere hovedråvaren i denne sausen.
Teriyaki er navnet på tilberedningsmetoden, ikke sausen, og denne versjonen er mer tro til originalen enn mange andre som har både hvitløk og ingefær på listen.
Det finnes sikker mange tusen varianter med hjemmelaget sennep. Her er vår variant med appelsin og honning.