St Anna er navnet på en type aspargesbønne, men denne klassiske kombinasjonen av bønner og tomatsaus kan lages med alle typer grønne bønner.
St Anna er navnet på en type aspargesbønne, men denne klassiske kombinasjonen av bønner og tomatsaus kan lages med alle typer grønne bønner.
Rabarbra kan brukes til pickles. Alene eller sammen med andre grønnsaker. Det er en fin måte å utnytte sensommerens rabarbra som er litt grovere.
Det er enkelt å lage egne sylteagurker. Det tar litt tid etter at du har hatt de på glass før du kan nyte de. Men ingen ting er så godt som hjemmelaget.
Puré av grønnsaker er mesterkokkenes triks for å gi en rett ekstra farge, smak og en annen konsistens.
Gulrotstuing smaker fortreffelig til lettsaltet torsk, annen salt fisk, fiskekaker, kjøttboller og salt lammekjøtt.
Det er utrolig lite som skal til for å forvandle stangselleri til noe helt annet enn det du er vant til. Prøv Ovnsbakt stangselleri. Det er en rett i seg selv.
Møre gulrøtter og pastinakk blir lett glasert i smør og sukker. Med disse lekre grønnsakene blir festmiddagen komplett.
Aspargesbønner skal være lettkokte før du surrer de i bacon og freser de i panne. Det er enkelt likevel spennende og elegant tilbehør til alle typer kjøtt.