Paprika fylt med bønner som i Mexico
Apéritif

Paprika fylt med bønner som i Mexico

Fylt paprika er en populær meksikansk rett. Her skal du gjøre som meksikanerne, fylle dem med bønner.

Fremgangsmåte

  1. Fylt paprika er en populær meksikansk rett. En spesiell versjon - Chiles en Nogada - blir servert 28 august hvert år, for å feire frigjøringsdagen.
  2. Rist paprikaene over gassflamme eller under middelsvarm grill. Snu av og til, til skinnet er svart og bobler. Ha paprikaen over i en plastpose, lukk posen og legg dem til side i 15 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Ta paprikaene ut av plastposen. Hold en paprika av gangen under rennende kaldt vann, og gni forsiktig av skinnet.
  4. Skjær opp paprikaen langs den ene siden, og ta ut frøene og frørestene. Vær forsiktig så paprikaen ikke går i stykker.
  5. Fyll med bønnestuingen (frijoles refritos eller refried beans).
  6. Pisk eggehvitene i en bolle til de er stive. I en annen bolle visper du plommene lett sammen med saltet. Rør plommene forsiktig inn i eggehviten.
  7. Ha så mye maisolje i en stor stekepanne at dybden er ca 2,5 cm. Varm opo. Hell melet i en grunn bolle eller en flat tallerken.
  8. Dypp de fylte paprikaene i melet og så i eggeblandingen.
  9. Stek noen av gangen i den varme oljen, til de er gyllenbrune over det hele.
  10. Legg paprikaene i en ildfast form. Hell fløten over og dryss med osten.
  11. Stek i ovnen ca. 30 minutter, eller til osten er gyllenbrun og paprikaene er gjennomvarme.

Serveres straks, pyntet med frisk koriander.

Slik lager du frijoles refritos

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her